Ervaringen Band Talent Leiden Festival

Giel van den Berg – Ain’t No Rocket Sience

Band Talent Leiden Festival 2017, hier hebben we weken voor gerepeteerd. Het moet een vetter, spectaculairder en grootser optreden worden dan vorig jaar; dit maal in de grote zaal van Gebr. de Nobel in tegenstelling tot vorig jaar, de kleine zaal. Dit jaar hebben we flink geschreven aan nieuwe nummers. Dit optreden zal ons eerste optreden worden met alleen maar eigen nummers. In de laatste week zetten we nog de laatste puntjes op de i voor het optreden. Dit bestaat onder meer uit de manier hoe we het publiek het beste kunnen aanspreken tussen de nummers door (en ook zo veel mogelijk tijdens de nummers).

Dan is de dag daar, donderdag 13 april, de dag van het grootste optreden tot nu toe. Wetende dat we al eerder in de grote zaal van de Nobel hebben gestaan, maar dit keer ook met veel eigen en andermans publiek erbij. De dag van een optreden begint zoals vandaag met samen eten. Pizza eet makkelijk weg en is gezellig om alvast vooruit te blikken op het 30 minuten durende optreden op het podium van die mooie grote zaal. Na de nodige ongein die is gemaakt tijdens het eten vertrekken we te fiets naar de stad. Voor het optreden hangen we nog wat rond backstage. We praten nog met wat bands die ook staan te wachten op hun optreden of net hebben staan spelen op het mooiste podium van Leiden.

Nog een kwartier… De gitaren worden gestemd, er wordt ingezongen en mentaal bereiden we ons voor om het beste wat we hebben te geven. We lopen het podium op, we pluggen in en beginnen te spelen. Het begint rustig… Het intro, gespeeld door David, de leadgitarist, rustig maar opbouwend naar ons eerste nummer ‘Living a Lie’. Het dak gaat eraf als drummer Tijmen heeft afgetikt op de high-hat en het publiek begint te springen. Het publiek doet het eerste nummer al flink mee, er wordt gejuicht, gesprongen en zelfs gecrowdsurft(!!) Een top publiek om voor te spelen. Het tweede nummer ‘Trump Train’ begint met een stevige riff van bassist Jim. Nadat er ondertussen gestemd is naar de normale stemming, begint het nummer met een couplet dat gerapt wordt door mij. Het publiek vond het geweldig. Na het rustige nummer ‘Standing Still’ spelen we nog twee oude vertrouwde nummers: ‘Hold On (Get Ready)’ en ‘Over And Over Again’. Ook bij deze nummers ging het dak eraf.

Na de laatste herrie, waarmee we standaard afsluiten, verlaten we het podium. De adrenaline zit nog steeds met grote hoeveelheden in ons lichaam. Maar wat we wel weten is dat we net een hele lekkere sterke show hebben neer gezet. Biertje erbij, en nagenieten geblazen met nog twee vette acts van Christopher’s Soul en Innovation.

Band Talent, het was net als vorig jaar een groot feest! 713 bezoekers is een record en laten we hier volgend jaar nog een schepje bovenop doen! Tot volgend jaar en dan zullen we de zaal weer van onze rock laten horen, met natuurlijk nieuwe eigen nummers!

Giel van den Berg, leadzanger van Ain’t No Rocket Science.

Something Like Sunshine

Wij wilden jullie bedanken voor een super toffe avond in Gebr. de Nobel!! Het was echt zo cool om op het grote podium te mogen spelen!

groetjes van Teddy & Aina

Christopers Soul

Gisteravond stond de teller op 700 man tijdens ons optreden tijdens BandTalent in Gebr. de Nobel, bedankt iedereen die is gekomen! BandTalent bedankt voor de organisatie!

Innovation

“lekker gespeeld in Gebr de Nobel op het Band Talent Leiden festival. Iedereen die er was super bedankt voor de toffe sfeer!”

Ain’t No Rocket Science

Gisteren was te gek! Volle bak in Gebr. de Nobel! Bedankt voor het overweldigende enthousiasme! Band Talent Leiden… tot volgend jaar!

Fred Hermsen

Superstrak georganiseerd mannen, mijn complimenten. En de kwaliteit van het laatste blok (ik kwam om kwart over tien binnen) vond ik sterk en mooi gevarieerd. De zaal bleef geboeid bij alle bands. Jullie stimuleren zo echt het talent in Leiden, en zorgen dat ze naar elkaar kijken en zich aan elkaar optrekken. Zo ontstaat er een rockcultuurtje, wat volgens mij heel stimulerend werkt. Ook namens CS, dank!

Groeten van Fred

TUB

Hoi! nogmaals heel erg bedankt voor de super leuke ervaring!! We houden ons zeeeeer aanbevolen voor welk ander optreden dan ook!

Fierce ’n Fire

Donderdagavond hebben wij opgetreden bij Band Talent Leiden. Wij willen iedereen heel erg bedanken voor deze superavond! We vonden het heel gaaf om op zo’n groot podium op te treden en hebben er echt van genoten. Ook was alles helemaal super geregeld.

Als er volgend jaar een volgende editie komt van Band Talent Leiden, zullen wij ons zeker weer inschrijven!

Wellicht tot volgend jaar!

Groetjes,

Julian van Hattem

No Signal

Heel gaaf en zeker voor herhaling vatbaar!

Bo van Kooperen