Band Talent Leiden Persbericht

Stichting Band Talent Leiden stimuleert jonge bands met eigen festival

Stichting Band Talent Leiden gelooft in het muzikale talent van jonge Leidse bands. Om die te stimuleren en verder te ontwikkelen, organiseert de stichting haar eigen Band Talent Leiden Festival. Donderdag 2 april treden negen bands op in de gloednieuwe Leidse poptempel: Gebr. de Nobel.

Arjan Bakker, voorzitter en één van de initiatiefnemers van Stichting Band Talent Leiden, is enorm trots op het festival in Gebr. de Nobel: “Het is natuurlijk een fantastische ervaring om als jonge band op zo’n podium te staan. De deelnemende bands mogen gemiddeld niet ouder zijn dan 18 jaar. Juist op die leeftijd is dat een hele ervaring en goed voor je muzikale ontwikkeling.”

De stichting heeft dan ook behoorlijk uitgepakt. Het avondvullende programma wordt gepresenteerd door acteur, presentator én muzikant Joris Lutz en lokale omroep Unity FM besteedt uitgebreid aandacht aan het evenement. Onder andere met een uitgebreide compilatie op Unity-TV en interviews met de deelnemende bands in de radio- en televisieprogramma’s van Unity presentator Thomas Hekker.

Meer dan een festival
Stichting BTL betekent meer voor de deelnemers dan een eenmalig optreden. De bands die door de eerste selectie zijn gekomen, krijgen gratis bandcoaching door Popschool Leiden en BplusC. Tijdens de coaching worden de bands persoonlijk begeleid in hun muzikale ontwikkeling en podiumpresentatie. Van de optredens tijdens het festival worden film- en geluidsopnames gemaakt, die de band weer kan gebruiken om zichzelf te profileren.

Daarnaast krijgen de bands die op 2 april meedoen, de mogelijkheid om op te treden bij andere evenementen. Arjen Bakker: “We werken graag samen met andere organisaties, zodat we de deelnemende bands meer kunnen bieden dan een optreden op ons festival. Op die manier vergaar je bekendheid en maak je de zo belangrijke muzikale meters die je verder helpen.”

Laat je verrassen
Iedereen is welkom op het Band Talent Leiden Festival, donderdag 2 april in Gebr. de Nobel. Het festival begint om 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur. We kunnen het gerust laat maken, want de deelnemers zijn de volgende dag vrij in verband met Goede Vrijdag. Toegang is gratis, dus kom ook genieten van ons veelbelovend Leids talent!

De bands die optreden:
 -
Ace Of Spades
 - Alzheimer
 - Christopher's Soul
 - Innovation
 - No Future Kids
 - Sandpaper Kiss
 - Shotgun Diplomacy
 - Stalking Aphrodite
 - Vacuous Me

 

 

Over Stichting Band Talent Leiden

Initiatiefnemers en muziekliefhebbers Arjen Bakker, Heiko Locher en Iwan de Reus zijn vorig jaar gestart met hun Band Talent Leiden initiatief. Hiermee bieden zij een podium voor de talentvolle muzikale jeugd uit de Leidse regio. In eerste instantie met hun eigen festival (21 maart 2014, Scheltema) en na het succes daarvan ook met optredens bij andere evenementen. Samenwerking is dan ook het sleutelwoord voor de stichting, zodat de deelnemende bands veel ervaring op het podium kunnen opdoen. De Stichting is officieel aangemerkt als ANBI en culturele ANBI. Giften zijn hierdoor zowel zakelijk als privé hoger aftrekbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Arjen Bakker 06-23842842 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Voorzitter)
Heiko Lochter 06-54944062 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Penningmester)
Iwan de Reus 06-43257959 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Muzikant)

Logo Gemeente Leiden fonds-1818 BplusC backline-rental mater-hermsen-logo Frank Eerland Fotografie Unity TV/FM puntgaaf-drukwerk TeekensKarstens Mooij Ontwerpt The Box Katwijk Gemeente Leiden Bolland Entertainment Solutions Gebr. De NobelReyneveld Autoschade BunnigPartners IrbisSmall Mproof

BT Google Maps